14 Haziran 2010 Pazartesi

2010 Formula 1 Kanada Grand Prix'si

İşte Kanada, işte heyecan. Açıkçası Kanada Grand Prix'ini izlediğim her zaman aklıma Türkiye'nin berbat şehir içi yollarının gelmesi olayına bugün açıklık getirdim. Asfalt her yarıştan önce yenilenir ama hiçbir zaman lastikler dayanmaz. Sanırım şehir içinde araba kullanırken neden heyecanlandığımı da bu çok iyi açıklıyor.

Dediğim gibi, geçişlerle dolu, heyecanı hiç eksilmeyen bir yarıştı. Önce Red Bull ilk iki sıraya yükseldi, sonra Alonso harika sürüşüyle ilk sıraya yükseldi, sonra, nasıl oldu anlamadım, Mclarenlar ilk iki sıraya yükseldi. Massa tüm çabalarına rağmen Kanada'daki şanssızlığını kıramadı, başına gelebilecek bütün olaylar geldi. İki defa ön kanadını kırdı, pitte hız sınırını aşıp ceza aldı.

Schumacher pit alanını mesken edinen birçok pilotun aksine, yumuşak lastiklerle 37 tur attı, Kubica ile yaptığı mücadeleden zararlı çıktı, Massa'ya zor anlar yaşattı ve çok çabalamasına rağmen puan çıkartamadı. Rosberg temiz bir yarış çıkarıp 6. oldu.

Red Bull'lar vasattı. Dördüncülük ve beşincilik elde edebilecekleri en iyi sonuç gibi gözüktü. Eğer Mclaren daha fazla gelişmeye devam ederse, ilk yarışlarda kaybettikleri puanların acısını çekebilirler.

Yarışlar git gide heyecan ve çekişme dolu bir hale gelmeye başladı. Mclaren'ın domine etmeye başladığı şampiyonada yepyeni yarışlarda tekrar görüşmek üzere, kendinize çok iyi bakın.

Sevgiler, saygılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder